Nagy nap volt a tegnapi: újra eljött hozzánk a ROCK és a METÁL műfaj királya: a Metallica!

Kisebb csodának érezhette a rockrajongó a koncertet, mert ennyi embert megmozgatni, egyenlő szintre emelni, azonos szívritmusra hangolni ma Magyarországon nagyon kevesen tudnak. Politikán, ideológián, valláson vagy éppen képzettségen, műveltségi szinten átivelő hidat képezni ma már szinte lehetetlen. Ezen a koncerten azonban együtt "rázta a fejét" igazgató és takarító. Egymás mellett tombolt a tinédzser a meglett ötvenessel. Ritka, már-már ismeretlen összhang uralta a "dühöngőt", ami felemelő volt a hosszú hajú diáknak és a kopaszpdó menedzsernek egyaránt. Ehhez kellet egy ikon szintre emelkedő rockbanda: a Metallica! Négyen kiálltak a színpadra, és különösebb látványelemek használata nélkül elvarázsolták a soktízezres publikumot. Soha nem felejtjük el! KÖSZÖNJÜK!

A szervzés azonban a világ legnagyobb rockzenekearához, az évszázad metálalbumát megalkotó bandához mérve szégyenteljes volt...

Egyrészt, teljesen föllösleges volt három helyszínen újra és újra ellenőrízni a hatalmas tömegben a jegyetek. De ez még hagyján! A biztonsági emberek egyáltalán nem a biztonság megteremtését szolgálták! Sőt! Bajt kevertek. Volt a sorban (kb. egy órát kellett a tömegben sorban állni!), aki szóvá tette, hogy nem kéne ennyit váratni a tömeget. Ezek után a "szekuritisek" oda mentek hozzá, és a mozdulni képtelen tömegben ököllel ütlegelni kezdték. A srác egy nagyjából 65 kilós "bölcsész kinézetű" értelmiségi fiú volt. Ennek ellenére hárman ütötték, úgy, hogy menekülni sem volt esélye. Majd "Hagyó-stílusban" a nyakánál fogva kivezették, mondván, hogy nem vehet részt a koncerten. Ki tudja, kint mi lett a sorsa, a "biztonsági" emberek markában, a szemtanúk látóterén kívül...

A "biztonsági emberek" tehát nemhogy a biztonság, a nyugalom és a béke megteremtésén dolgoztak, hanem minden céljuk csak az volt, hogy balhét kreáljanak, és verekedést kezdeményezzenek! Szégyen!!!

Ezek után harminc métert haladtunk, amikor kiderült, hogy az állóhelyeken részt vevő nézőknek tulajdonképpen nem tették lehetővé a mosdóhoz jutást. Tehát: nem volt lehetőség pisilni!!!

Kint, a jegyellenőrző résznél ugyan voltak "toj-toj" wc-k, de oda nem lehetett eljutni, mert onnan özönlött be a tömeg. Ha valaki, mindezek ellenére a bejárat környékén kívánt könnyíteni magán, azt nem nézték jó szemmel a marcona kidobók... Tehát, tízezreknek árulták méreg drágán a sört, de nem engedték őket vizelni!!! Gyalázat!

Ilyet többé nem engedhetünk meg magunknak!

Pláne egy olyan alkalommal, amikor "csoda történik". Eljön hozzánk a Metallica. És megígéri James, hogy nem fog eltelni mégegyszer egy évtized, amíg újra láthatjuk őket! Tíz évnél tehát kevesebb időnk van rá, hogy tanuljunk az esetből.

Várjuk Őket vissza!

Legközelebb egy másik biztonsági szolgálattal...

A bejegyzés trackback címe:

https://polgariliberalisok.blog.hu/api/trackback/id/tr372004267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czinezine 2010.05.16. 14:05:04

Miért nem hallani erről a verekedésről, ha sok sok szemtanú is látta??? Szégeny, de simán elhsizem, hogy ilyen van/volt! De ne legyen! A koncert egyébként jó volt, vagyis jól játszottak a fiúk, de a közönség pont azért volt csapnivaló, mert boldog boldogtalan eljött, hiszen 11 éve nem voltak itt, Londonba meg nem megy ki a mamival, vagy gyerekkel csak a Metallica kedvéért. Szóval a divatolók... Bent azért nagy tombolás volt! :)

AdamT · http://durva.blog.hu 2010.05.17. 18:51:29

Ebből is látszik, hogy másképp konstruáljuk meg a valóságot. Kint voltam és totál csalódás volt. Az egyetlen szám amit tisztességesen le tudtak játszani, az a Nothing else matter volt, talán még az Enter sandban. Amit Lars a One közben művelt, az olyannyira büntetett, hogy majdnem elsírtam magam. Én nem tudok dobolni, de a haveromnak azt mondtam, hogy felmegyek és lejátszom én, mert ez siralmas. A hangosítás is pocsék volt, legalábbis ahol én voltam, ott a lábdob túlnyomott mindent, leginkább az éneket. Ahogy többen több fórumon is megírták, egy hatodrangú szolnoki tribute band is színvonalasabban játszotta volna a le a számokat. Nekem nagy csalódás volt, többet vártam tőlük. Nem kicsit, nagyon.

Provokatív Polgár 2010.05.18. 13:49:37

Elképesztő eset!
Botrányos, hogy a szekusok jelentő része (többsége vagy komoly kisebbsége, ez kérdés) milyen szinten sérti meg az emberi jogokat. Ezeket az eseteket ki kellene vizsgálni, de nem egyszer hallottam már, hogy esély sincs erre, mert a rendőr azt mondja, hogy megérti ugyan a sérelmet, de nem ajánlja a feljelentést, mert nagyon megbánhatja a sértett... Bár ha vannak szemtanúk, akkor talán van esély a jogi győzelemre, de aztán irgalom a "győztesnek"! Mi lehet a megoldás???
süti beállítások módosítása