Önbíráskodók

2010.05.24. 16:04

Reméljük, hogy Orbán Viktor nem blöffölt, amikor a közbiztonság megerősítéséről beszélt, ugyanis elég komoly a helyzet. Legutóbb egy 39 éves férfi savval permetezte le az egyik - vélhetően - roma családot Ercsiben, akik cserébe megölték. Azt hiszem, én is szétverném a fejét annak, aki a gyerekeimet, szeretteimet savval fröcskölné össze a saját lakásomban. Persze, ez ettől még önbíráskodás. Jól elégtételt vettek egymáson, de tényleg. Lett egy halott, pár összesavazott ember, meg valakit le is fognak ültetni. 

A konfliktus hátterében a megölt férfi tehetetlensége állhatott. Azt mondta, hogy ha az állam nem segít, akkor nekem kell megoldani a helyzetet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a polgármester nyilatkozata, aki ezt mondta: "Az igazság és jogszolgáltatás lassan reagál ezekre az esetekre, így a számonkérés rendszerint elmarad, pedig mindenki tudja, hogy kik állnak a történések hátterében" (forrás: index.hu) De legyünk reálisak. A fenyegettség, a kiszolgáltatottság sem vezethet minket oda, hogy mások házába bemenjünk és savval permetezzük le az ott élőket. Én legalábbis nem ilyen világban akarok élni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://polgariliberalisok.blog.hu/api/trackback/id/tr462027866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Provokatív Polgár 2010.08.17. 15:59:08

Olyan szintre jutottunk, hogy mind több ember már nem ura a saját cselekedeteinek. Egyszerűen belehülyülnek abba, hogy nincs mit tenni... Nagyon kíváncsi vagyok, az új kormány mit tud virítani ez ügyben.
süti beállítások módosítása