Pártlégitársaságok

2010.04.08. 20:53

Régebben egyszer már elsütötték ezt a poént, méghozzá az operációsrendszerek összehasonlításához használták fel a módszert. De most nézzük, hogy milyen lenne a pártok légitársasága.

MSZP
A váróteremben látod, hogy a gépről egymás után viszik el bilincsben az alkalmazottakat. Aztán nyájas hangon szólnak, hogy mindez a Te érdekedben történik és megkezdődik a beszállás. Amikor benézel a pilótafülkébe, akkora káoszt látsz, hogy azt se tudod, hogy ki a pilóta. Azt pedig meglehetősen nyugtalanul konstatálod, hogy ők sincsenek vele tisztába. A légiutaskísérők erősen törik az angolt, némelyikük kőkeményen be van baszva. A repülőben a székek fele hiányzik, de azt mondják, hogy csak azért, hogy kényelmesebben elférj. Körbenézel és látod, hogy az utasok 90%-a 60 év feletti, nagy részük már a felszállás előtt sorba áll mogyoróért. Felszállás előtt valamilyen nagyon vicces szlogent kiabáltatnak az utasokkal, majd a gép lassan gurulni kezd. Láthatóan a pilóta (de még mindig nem tudod, hogy ki az) hibájából nekicsapódtok egy másik gépnek. Pár pillanat múlva a légiutaskísérő a hangosbemondóba bemondja, hogy ez a kis incidens egyértelmű, hogy a másik gép és a repülőtér hibája. Ételt nem kaptok, de sokat beszélnek róla.

Fidesz
A váróteremből egy meglehetősen egységes képet látsz. A pilóta jelzi, hogy megkezdődhet a beszállás, innentől kezdve ugyanazzal a hanglejtéssel, majdnem ugyanazokat a szavakat használva kommunikál veled a teljes személyzet. A gépre 200 utas fér fel, de valaki bemondja, hogy már 300-an vagyunk. Nem tudod, hogy elhidd-e vagy sem, de maradsz a helyeden. A szék kényelmes, a személyzet udvarias. A személyzet egyébként gyakran hivatkozik arra a légitársaságra, amelyik korábban használta már ezt a gépet. Felszállás előtt egyenpólókat osztanak, amiket mindenkinek illik felvenni. Felszállás előtt üdvözlitek a repülőteret. Az étel finom, de a tányéron és a poháron is a pilóta feje van. Ettől még megeszed.

Jobbik
A váróban azt veszed észre, hogy mindenkivel elénekeltetik a Szózatot. A pilóta elmondja, hogy nagyobb orral nem érdemes beszállni. Egyértelműen jelzi, hogy a repülő és a repülőtér is az övék és ezen senki sem változtathat.  Megkezdődik a beszállás. A személyzet gárdista egyenruhában díszeleg. Mindenki mosolyog, mindenki jókedvű. Az első sorokben futbalhuligánok ülnek, mögöttük rövidhajú egyének, bakancsban. Felszállás előtt eléneklitek a Székely himnuszt, aztán elindul a gép. Magyaros ételeket szolgálnak fel, az út közben pedig furcsa indulókat énekelnek.

LMP
A váróteremben jelzik, hogy lehet más a repülés. Azt nem pontosan árulják el, hogy hogyan, de Neked tetszik az ötlet. Szólnak, hogy mindenkinek joga van a beszállásra. Nincs pilóta, 8 ember vezeti a gépet, egyszerre. Az utastérben többen füveznek, az átlagéletkor 19 év. Az üzemanyagot nem tudod, hogy honnan szerzik be, de a többi légitársaság egymást okolja azért, hogy új riválisuk lett a piacon. Felszállás után kikapcsolják a hajtóműveket és energiaminimumon siklik a gép, amíg csak tud.

MDFSZDSZ
Két, egykor szebb napokat is átélt légitársaság összeolvasdása. Az egykori riválisok utolsó erejükkel küzdenek az életbenmaradásért. A váróteremben már hallod, ahogy a pökhendi pilóta a véletlenül bekapcsolva hagyott mikrofonba mondja, hogy melyik felszállás miért volt rossz. A többi gép landolását is folyamatosan fikázza. Nem szól, hogy be szabad szállni, csak annyit mond, hogy aki jót akar, az velük utazik. A fülkében itt is több ember van, az egyik nő alig fér be a kalapjától. Nem tudod, hogy mire számíts. Senkit se ismersz az utasok közül és többször felmerül benned a kérdés, hogy mit keresel itt. Út közben az egykoron nagy légitársaságok felváltva mesélik régmúlt történeteiket. Ha hoztál magaddal ételt, akkor ehetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://polgariliberalisok.blog.hu/api/trackback/id/tr241905607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Provokatív Polgár 2010.04.11. 15:42:09

Kifejezetten szellemes! Köszi az élményt.
Ma kiderül, hogy kishazánk gyermekei milyen sorrendben gerjednek e légitársaságokra. És csak remélhetjük, hogy nem zuhanunk le, mint a szegény lengyel államfő és kísérete.
süti beállítások módosítása