Valahogy mindig sikerül kiélezni a vitát a kommunizmus és a nácizmus közötti ösvényen.

Tudjuk, hogy Európa nyugati részében sokkal elnézőbbek a kommunizmus vészterhes időszakában elkövetett embertelenségekkel, mint a nácizmus faji alapon történő endlösungjával. Hogy ez rendjén van-e így, azt mindenki maga döntse el. Tény, hogy a Wehrmacht seregei, az SS különítmények és az egész náci propaganda sokkal kézzelfoghatóbb volt nyugaton, mint Sztálin kegyetlenségei. De azért talán mégse kéne ennyire "lazán" kezelni a kommunista diktatúra emblematikus figuráját. A mai napig Oroszország egy része hősként ünnepelheti a generalisszimuszt, anélkül, hogy komolyabban elmarasztalnák őket ezért. Mi lenne, ha Németország ugyanilyen hősként ünnepelné a Führert? Ugyanennyire lenne elnéző Európa? Tényleg volt egy ilyen erős határvonal a két diktátor között? Tényleg az szabja meg a határokat, hogy mit gondolnak nyugaton? Sztálint ünnepelni szabad, holokausztot tagadni bűn? Ez lenne a demokrácia?

A bejegyzés trackback címe:

https://polgariliberalisok.blog.hu/api/trackback/id/tr231833695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ász-Király 2010.03.12. 11:29:01

Sajnos minden csak csomagolás, mai szóval élve marketing kérdése! A holokauszt témáját mindig "jobban menedzselték". A kommunizmus olyan szempontból még bűnösebb rezsim is volt, hogy rettenetes méreteket öltött benne az emberek agyának átprogramozása (agymosás), aminek még ma is isszuk a levét! Például ezzel, hogy a memória itt másképp működik... Azt minden körülmények között büntetném, ha valaki magasztal egy gyde semmuikilkos rezsimet, diktátort (Hitler, Sztálin stb.)!!! De azt semmilyen esetben sem büntetném, vagy üldözném, ha valaki megkérdőjelez bármilyen történelmi eseményt, netán tévesen nem kellő súlyán kezeli azt. Ezek nem büntetendő tettek! A holokauszt tagadása maximum baromság, de semmiképpen nem bűncselekmény!!!
süti beállítások módosítása