Divathullám

2010.03.22. 22:24

Lassanként az az érzése lesz az embernek, hogy mindenben a tömbösítés, a kampányszerűség uralkodik. Az utóbbi néhány hónap slágertémáit nézve a világ nyugati felén a következőket találhatjuk:

1. A H1N1 réme

  

 

2. Az Avatar, mint a nemzetközi béke és a világmegváltás művészi megjelenítése

 

 

  

3. A sötét középkorból ittmaradt katolikus egyház pedofil ügyei

  

 

 

Az első kettőnél még érthető a kampányszerűség, hiszen egyrészt egy szezonális járványról, másrészt egy szezonális filmről volt szó. A harmadik történet azonban valami más. Hogyhogy egyszerre mindenkinek most jutott eszébe feltárni az úgynevezett visszaéléseket?

 

Valgyimir Bukovszkij a következőt írta a múlt század végének Amerikájáról:

  

"Éppen az elutazásomkor kezdődött egy újabb hisztéria, a 'fajtalankodás a gyermekekkel', egyfajta modern boszorkányüldözés. Több tucat tanár és óvónő ellen indult eljárás, és több száz gyereket vettek el erőszakkal a szüleiktől. Valami téboly: felnőtt emberek, még kongresszusi képviselők is nyilvánosan és bőgve meséltek arról, hogyan rontották meg őket kisgyermekkorukban, olyan életkorban, amelyre a felnőtt ember nem is nagyon emlékezhet. És senki sem merte kinevetni ezt a gyomorforgató komédiát." (A moszkvai per)

Azóta ez még egyszer lezajlott az Egyesült Államokban, méghozzá a katolikus egyház elleni kiadásban. Sőt, bevett üggyé vált az is, hogy a kikapós tanárnőket elítélik hosszú börtönévekre szexuális megrontás címén. Nos, igazán nem szeretnék hímsovinisztának tűnni, de vajmi ritka az olyan kamasz srác, aki zaklatásnak, pláne megrontásnak venné az ilyesmit.

A katolikus egyház oktatási intézményei elleni hajsza idén azonban átterjedt Európára is. A regensburgi egyházmegyében például három apácát is gyanúsítanak. Hatalmas összegek forognak majd kockán, ha komolyabban beindulnak a kártérítési perek.

Nekem viszont az az érzésem, hogy van valami közös a három említett divathullámban: mind a három sarlatánok műve, üres ügyeskedés a lehúzásra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polgariliberalisok.blog.hu/api/trackback/id/tr31860999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AdamT · http://durva.blog.hu 2010.03.23. 10:24:39

Még április előtt az utolsó szó jogán... Szerinted mennyire illeszkedik ebbe a sorba a Holokauszt? Csak azért kérdezem, mert minden rosszindulat nélkül elég sok párhuzamot látok.

Mert innen már csak egy lépés, hogy a katolikus egyházon belül állítólagosan elkövetett megrontások tagadása is büntethető lesz.

Ász-Király 2010.03.23. 11:49:39

Erősen kétlem, hogy csak és kizárólag a Katolikus Egyház berkein belül történnek ilyen esetek. Más vallások tanárai biztos mind "tiszták"? (évszázados léptékben!)
Vajon a modern, liberális, "alternatív" iskolákban még soha nem dolgozott pedofil? Valaki(k) megint nagyon boldogok, amiért rúghatnak mégegyet a katolikusokba.
Más: egy dolgot azért vitatnék: az Avatart szerintem nem sarlatánok alkották. Az tényleg jó film! ;)
Megint más (AdamT kommentjére): akár megtörténtek az ilyen szörnyű esetek, akár nem, vagy csak elvétve, nem lehet tiltani azok feltárását. Adott esetben pedig tagadását sem! Ugyanígy a Holokausztot is szabad szerintem tagadni. Bármit szabad tagadni! Még Istent is. Csak a lelkiismeretünkkel kéne elszámolni...

lüke 2010.03.25. 08:12:43

a pedifil avatarok H1N1 virussal fertőzik a kisdedeket:)
hát igen! ez az isteni zoo:)
süti beállítások módosítása