Korrekt...

2010.04.08. 21:09

A fagyi visszanyalásának két eklatáns példáját láthattuk a héten. Először a Bayern München ejtette ki brit korrektséggel a nagy MU-t. Nagyon örültem ennek. Régóta a bögyömben voltak már az angolszász arroganciájukkal, és azzal, hogy a foci=pénz felfogás zászlóshajója voltak. Ferguson sírt-rítt is egy sort a nemzetközi sajtónak: "tipikus német viselkedésről" beszélt. Már ez a kijelentése megérne egy misét, remélem a német sajtóban lesz is erről szó - persze a német közvéleménytől nem várhatunk sokat, ha nem egy kiadós flagelláns-menetről van szó, akkor nem állnak be a sorba. A lényeg azonban: ez nem tipikus német viselkedés volt, hanem tipikus angolszász műsor. A szabályok szerinti korrektséggel végrehajtva. (Azt csak hab a tortán, hogy a Bayern vezetőedzője holland, és ő pedig szigorúan dirigál).

A második eset már kissé jobban érint minket itt Magyarországon. Az MSZP és maga Gyurcsány Ferenc is, égbekiáltó bűnről jajveszékel a Fidesz adatbázisa kapcsán. De hát, ha jól emlékszem, ennek a műfajnak ők voltak a hazai úttörői a 2002-es választásokon. Olyan alternatív szavazatszámláló központot működtettek, hogy tanítani kéne. A Kubatov-beszéd második része se valami egetverő ügy - az MSZP Ron Werber féle gyűlöletkampányához képest ez csak szervezett gyerekcsínyek sorozata.

Az MSZP nevű maffiát sajnos egyedül a saját fegyvereivel lehet legyőzni. A kutyaharapást szőrivel mondás nem vesztett érvényéből. Az MSZP egyik jelöltje sokkal nyíltabban beszélt a saját adatbázisukról nemrég. Tré dolog lehet ezekkel szembesülni.

Ugyanakkor pedig... már most egy kis rossz mellékíz keveredik a dologba. Egyrészt lesz min lovagolni a szociknak, másrészt ha már úgynevezett demokráciában élünk, jobb érzés lenne mindenféle listák nélküli, kissé spontánabb választásokat látni. Ettől függetlenül, egy ilyen beszéd alapján nehéz lesz keresztülverni a bíróságon az elítélő verdiktet - ez így korrekt... (Hányszor hallhattuk a cinikus szöveget: jogszolgáltatás van, nem igazságszolgáltatás? És itt nincs is semmiféle "igazság").

Az egzaltált gurukat meg továbbképzésre kell küldeni. Vagy ahhoz a párthoz, ahova a szívük húzza őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://polgariliberalisok.blog.hu/api/trackback/id/tr891905644

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az MSZP is listázza a választókat! 2010.04.08. 22:30:01

Egy nyilvánosságra került videón egy férfi magyarázza el az MSZP-adatbázis működését. Más pártok szimpatizánsait is nyilván tartják a felvétel szerint.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

titanova 2010.04.09. 00:23:31

4:03-nál a csúcs: látszik, hogy ajánlószelvény alapján lehet szűkíteni.
Vagyis le van mentve az adatbázisba, hogy ki adta oda a szelvényt, és ki nem.
Ennek a mentése és tárolása illegális, nincs miről beszélni.

Aron M 2010.04.09. 08:03:47

de ezt elég nehéz lesz bizonyítani.
számos adat pl a nemzeti konzultációból meg máshonnan származik. ott meg szó se volt illegalitásról.

Provokatív Polgár 2010.04.11. 15:32:39

Kubatov azért egy nagyképű figura, aki várhatóan zuhan egy kicsit (olyan nagyot azért tán nem, mert tud ezt-azt).
Mindenestre fideszes tréningeknek is az egyik alaptétele, hogy minden (!) közösségben csak okosan szabad fogalmazni.
süti beállítások módosítása