A 2006. évi XLVII. törvény értelmében elvileg a nemzetiszocializmus, valamint a kommunizmus üldözötteinek egyaránt lehetősége nyílt volna kárpótlásra az elszenvedett borzalmakért, ám az Igazságügyi Hivatal egy közleményével a törvényt felülírva, kizárólagosan a második világháború idején munkaszolgálatot teljesítőket tette meg kedvezményezetteknek, kizárva ezzel a szovjet megszállás alatt munkaszolgálatot teljesítőket, illetve a holokauszt és a gettósítás túlélőit egyaránt.

Az egyébként héber nyelvű közlemény alapján zárt árveréseken 2009 októberéig mintegy 2500 ha, összesen 45419 aranykorona értékű földet árvereztek el. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat jogásza, dr. Szathmáry Géza szerint azonban a földek valós értéke nem reális, ugyanis a felénél nincsen feltüntetve értékük. Sajtóhírek szerint az elárverezett parcellák között védett erdők és ősgyepek is találhatók, melyeket belterületté kívánnak nyilvánítani.

 

Kettős mérce nem jellemezhet egy jogállamot.

Kettős mérce nem létezhet egy igazi demokráciában.

A kettős mérce az alapvető állampolgári jogok ellensége.

Így az enyém is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polgariliberalisok.blog.hu/api/trackback/id/tr561841073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AdamT · http://durva.blog.hu 2010.03.16. 11:37:53

ez durva... nem is hallottam róla

Provokatív Polgár 2010.03.17. 22:00:43

Amúgy az ilyen esetek is növelhetik az antiszemitizmust - sajnos...

Provokatív Polgár 2010.03.17. 22:01:57

Ezért sem ártana magának a zsidó származású érintetteknek is tiltakozni a kettős mérce ellen, úgy általában is. Bár azt hiszem, tisztelet a kivételnek, erre még várhatunk.

Muster Mark 2010.03.24. 03:39:18

kurucon kint volt... sajnos annyi ilyen van, hogy elveszett a többi hasonlók között.
süti beállítások módosítása