Michelin csillag Budapesten!

 

 

 

 

 

A nol.hu-n megjelent:

Budapesti étterem is csillagos minősítést kapott a Main Cities of Europe legújabb kiadványában. A Costes tulajdonosainak több évi kitartó munkája érett be.

(http://nol.hu/gazdasag/budapest_is_kapott_michelin_csillagot_)

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratulálunk!!!

 

Pláne, hogy az egyik legfontosabb pénzszivattyú Magyarországon a vendéglátás lehetne, amit eddig finoman szólva is csak nagyon haloványan tudtunk kihasználni. Pedig ha jól műkődne, rengeteg külföldi jönne hazánkba, és itt költené el pénzét. Tehát: a vendéglátással egyenesen pénzt lehet "importálni". Azaz, lehetne...

 

 

 

 

 

 

 

 

A fürdőink, a Balaton, a falvaink (falusi turizmus), és a fővárosunk egyaránt alkalmas lehetne arra, hogy igazi turisztikai központtá váljon Magyarország.

 

 

Ebben sokat segíthet (legalábbis a hírverésben) ez a Michelin csillag!

 

 

Tehát le a kalappal!

 

 

Vivát!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polgariliberalisok.blog.hu/api/trackback/id/tr901843296

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Michelin csillagos helyen jártam! 2010.03.16. 18:51:21

No nem azért hogy nagyképűsködjek, hanem azért, mert örülök! Gratula a Ráday utcai Coster Restobarnak, Magyarország első Michelin csillagos éttermének. Bár mindig azt vallottam, hogy a sánta ember először a ruganyos léptekről álmodozzon, ha az megvan, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Provokatív Polgár 2010.03.17. 21:54:28

A múltkor filoztunk drága párommal, hogy ott ünnepeljük 10 éves történetünket, de kissé ridegnek találtam a helyet (amúgy meg drágának is, de ez esetben kivételesen nem számított volna).
Azért mindenesetre gratula; örülök, hogy végre van ilyen hely kishazánkban!

Ász-Király 2010.03.17. 21:59:42

@Provokatív Polgár: Hát igen. A Michelin csillag csak drága helyeknek jár. Eddig azért nem kapott egy étterem sem, és mondták azt, hogy még évekig nem is fog, mert Magyarországon nem lehet az ilyen drága helyekhez megfelelő, fizetőképes közönséget találni. Úgy tűnik tévedtek. Bár nem tudom mennyire "teltházas" általában ez a Costes, mert még sajnos nem voltam...

obulus 2010.03.29. 23:09:20

@Ász-Király:
Inkább az a probléma, hogy az egyéb általános kulturálatlanság mellett, a gasztronómiának sincs Magyarországon kultúrája.
süti beállítások módosítása